Vi udskifter og monterer alle former for termoruder og energiruder i private hjem og på arbejdspladser.

Hvad er termoruder?

Termoruder er ruder, der består af mindst 2 lag glas. Glaslagene er samlet omkring en afstandsliste som er lufttæt forseglet med en fuge. Termoruder har siden 60’erne været go to valget når der var tale om ruder til facader og ovenlysvinduer.

Termoruder er mindre traditionelle i dag, da energiruderne og energitermoruderne har overtaget meget af markedet. Disse ruder tilbyder bedre isolering end ruder med et enkelt glas, dog er energiruder den mest optimale løsning da gasarten i frirummet mellem glasset isolere bedre.

Termoruder forventes normalt at kunne holde i op til 30 år før den lufttætte forsegling brydes og ruden punkteres. Ruden har mange fordele med hensyn til støjdæmpning, solafskærmning og meget mere, men med hensyn til isolering vil energiruder være det bedre valg.

Hvad er energiruder?

Energiruder minder meget om termoruder. Forskellen er at de har en metalbelægning på ydersiden af det inderste lag glas som kaster dele af varmestrålingen tilbage i rummet, uden at skærme solens varme og lys fra at trænge ind i boligen.

De nye energiruder leverer en optimal isolering, da de enten er fyldt med gasarten argon eller krypton. Dette optimere isoleringen ligesom afstanden mellem glassene i et vindue også forbedre isoleringen jo større afstand der er mellem dem. Så ved brug af energiruder kan du lettere holde temperaturen oppe og varmeregningen nede.

Kontakt os og hør nærmere

Det kan være lidt indviklet at forstå forskellen mellem de forskellige ruder, så hvis du har spørgsmål er du altid velkommen til at kontakte os på telefon 42 95 94 09 eller e-mail kontakt@glarmestersode.dk. Vi kan rådgive dig i hvad leverandører kan levere med hensyn til de forskellige række funktioner der kan være i glasset, der øger rudernes afskærmende effekt mod f.eks. støj, snavs, isolering og kraftigt sollys.